Thursday 12 December 2013

Far Out

Pentru că anumite produse de la lucru cu numele de cod "Taurus" (constelaţia) şi "Andromeda" (galaxia) au fost poate unite sub denumirea "Aldebaran" (o stea din Taurus) mi-am adus aminte de o bucăţică.

În Blur, pe care-i ascultam cu drag, există un pretty-boy, mister Alex. James. Basistu'. Care seamănă cu Brian Cox (dreapta). Şi care în prezent locuieşte la o fermă şi face brînză.

Şi pe care-l cam ignoram, pînă cînd am aflat că are pasiuni interesante şi nu e doar un pretty-boy. Una dintre pasiuni se pare că e astronomia, drept pentru care pe Parklife ('94, dacă-mi amintesc bine) a scris şi cîntat şi el prima sa melodie.

Care se cheamă "Far Out" şi e o enumeraţie de corpuri cereşti, adeseori descrisă ca Syd Barrett-y. Silly melodia, dar foarte plăcută. "He has a child-like enthusiasm for it which is captured in the words. "
A fost compusă şi o versiune mai lungă care a plecat pe Beagle 2 spre Marte (şi care se aude în videoclipul de mai jos, care e destul de feel good/simpatic). Pentru un pasionat de astronomie cred că a fost o imensă onoare. Piesa a fost cîntată şi la concertul în onoarea lui Syd Barret din 2007.

I spy in the night sky, don't I
Phoebe, Io, Elara, Leda, Callisto, Sinope
Janus, Dione, Portia,
So many moons
Quiet in the sky at night,
Hot in the Milky Way
Outside in

Vega, Capella, Hadar, Rigel, Barnard's Star
Antares, Aldebaran, Altair, Wolf 359
Betelgeuse, Sun, sun, Sun

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.